Ofte stilte spørsmål

Vi ønsker å hjelpe deg med alt du lurer på innenfor trafikk, trafikkopplæring, biler og ellers det du lurer på. Du kan velge å søke på nettsidene våre, eller du kan sende et spørsmål til oss, og vi vil gjøre vårt ytterste for å finne svar på det du lurer på.

Hvordan går jeg frem for å søke om førerkort?

Alle som ønsker å ta førerkort i Norge, må søke om førerkort. Søknaden om førerkort inneholder blant annet en egenerklæring om helse og syn. Når du søker om førerkort, vil Statens Vegvesen sende søknad videre til politiet for behandling. Behandlingstid kan variere fra 2-4 uker.

Besøk http://www.vegvesen.no/dinside for å betjene dine søknader og førerkort.

Innlogging skjer ved hjelp av MinID eller BankID.

Spør gjerne trafikklæreren din om hjelp!

#søknad #søke #førerkort #vegvesen #teori


Hvor tar jeg teoriprøve?

Selve teoriprøven gjennomføres ved en av Statens Vegvesens trafikkstasjoner.

Statens Vegvesen har fått nye lokaler midt i Bergen sentrum. Du finner trafikkstasjonen rett ved Bybane-stoppet "Nygård".


Ta bilde i fotoboksen før du tar teoriprøve.

Teoriprøven gjennomføres ved såkalt drop-in, og åpningstider er;

Drop–in teori

Adresse: Nygårdsgaten 112, Bergen

Måndag: 0900–1400 (0900–1300 for tyngre klassar)

Tysdag–fredag: 0800–1400 (0800–1300 for tyngre klassar)

Onsdag før påske: 0800–1015 (0800–0945 for tyngre klassar)


Husk at du må søke om førerkort FØR du tar teoriprøve. Det er også svært fornuftig å medbringe optikerattest (NA0202) til trafikkstasjonen, dersom du bruker briller eller linser.


#teoriprøve #dropin #teoritentamenHvor bestiller jeg førerprøve?

Statens Vegvesen tilbyr en rekke tjenester på nett, deriblant bestilling av praktisk prøve.

For å bestille førerprøve, må følgende være fullført;

 • søknad om førerkort må være godkjent

 • dersom du bruker briller/linser må optikerattest være levert trafikkstasjonen

 • teoriprøve må være bestått

Besøk følgende nettside for å betjene dine søknader og førerkort; http://www.vegvesen.no/dinside

Du kan også med fordel gi en fullmakt til oss, slik at vi kan bestille førerprøve på dine vegne. Det er ofte lettere, da vi må sørge for at både bil og lærer er ledig.


Spør gjerne trafikklæreren din om hjelp, dersom du trenger det! Vi hjelper gjerne!

#bestill #søknad #briller #linser #oppkjøring #fullmakt


Hvilken bil bruker jeg på førerprøven?

Mange lurer på hvilken bil man bruker til førerprøven, og det er som regel den samme bilen du har gjennomført hele opplæringen i. Dette er en fordel, da du blir kjent med bilen du bruker.

#biler #oppkjøring #førerprøve


Jeg har ikke fått bevis for trafikalt grunnkurs! Hva gjør jeg?

Dersom du ikke mottar trafikalt grunnkurs, kan det hende at vi har fått feil fødsels- og personnummer av deg. Det kan også hende at Statens Vegvesen har feil informasjon registrert i sine systemer, som gjør at det blir forsinkelser. Dersom du ikke mottar bevis, ta kontakt med oss på telefon idag, og vi skal kontrollere informasjonen.


Dessuten, kan du logge inn på www.vegvesen.no/dinside, og få tilgang til bevis for trafikalt grunnkurs.


#bevis #lapp #bekreftelse #grunnkurs #trafikalt


Jeg trenger nytt bevis for trafikalt grunnkurs

Dersom du har mistet ditt bevis for trafikalt grunnkurs, kan du kontakte Statens Vegvesen på tlf 02030for å få tilsendt nytt. Det er ikke trafikkskolene som sender ut bevis. Årsaker til at du kanskje ikke har fått tilsendt bevis i posten, kan være; feil folkeregistrert adresse, feil i fødsels- og personnummer, ikke gjennomført opplæring, ikke registrert gjennomført opplæring.

#bevis #lapp #bekreftelse #grunnkurs #trafikalt


Hvor begynner kjøretimene?

Vi møter deg ofte der du er! Dersom du en morgen begynner sent på skole eller jobb, ønsker vi å gjøre det lettest mulig å gjennomføre kjøretimene. Vi kommer gjerne og henter deg der du er, og vi kan også avslutte på avtalt sted. Dette avtales direkte med trafikklæreren din, og dere kommer frem til en felles løsning. Vi møter deg også på skolen din, dersom du har fritimer. Vi prøver å være så fleksibel som mulig, og prøver å tilpasse oss din timeplan, slik at du ikke får unødig mye fravær på skolen. Enkelte deler i opplæringen krever riktignok at man må "stjele" litt fra skoletiden, men dette ønsker vi å gjøre til et minimum.

#hente #bringe #billig #derduer


Hvor mye koster en kjøretime?

En kjøretime koster pr. 10.april 2022 kr 790,- for 45 minutter. Vi anbefaler riktignok de aller fleste å gjennomføre en dobbeltime, da læringsutbyttet er vesentlig bedre. Normalt sett gjennomfører vi enkelt kjøretimer i forbindelse med oppvarmingstime før førerprøve, da eleven skal holde konsentrasjonsnivået oppe! Trykk her for oppdaterte priser

#priser #total #komplett #pris #billig


Hvor lang tid tar det å få lappen/førerkort?

Det varierer fra person til person. Noen øvelseskjører veldig mye allerede fra 16-årsdagen sin, og frem mot fylte 18, mens andre ikke har hatt tid eller interesse for å øvelseskjøre. Derfor blir det veldig vanskelig å anslå konkret hvor lang tid det tar å gjennomføre trafikkopplæringen. Vi anbefaler at man gjennomfører noen kjøretimer med trafikkskole allerede etter endt trafikalt grunnkurs, for å få basiskunnskapen om bil på plass. Deretter er det mengdetreningen som er med på å få på plass kompetansen som trengs for å bli en god sjåfør. Bergen BIL&MC skole AS ønsker å bistå med øvelseskjøring, og er veldig positiv til at foreldre/foresatte/ledsagere blir med på kjøretimer. Det er ikke uvanlig at trafikkopplæringen foregår over en periode på 3-6 mnd.


Hvor mange kjøretimer er obligatorisk?

Veldig mange har hørt fra venner eller kjente at man MÅ ha et gitt antall kjøretimer. Dette stemmer ikke. Vi gjennomfører opplæringen i henhold til læreplaner satt av Vegdirektoratet, og henviser til denne. Der står det skrevet at man skal gjennomføre obligatorisk opplæring, som innebærer ulike kurs, avhengig av førerkortklasse. Les mer om de ulike førerkortklassene her


Sikkerhetskontroll av bilen

I forkant av førerprøven skal du som elev svare på et (todelt) spørsmål som gjelder sikkerhetskontroll av bilen. Vi ønsker at du som elev skal være godt forberedt på dette, og har laget et eget dokument som kan benyttes til læring.

Du finner dokumentet på elevsidene våre. Trykk her for å gå direkte til elevsider

#sikkerhetsspørsmål #sikkerhetskontroll #bilsjekk #eu-kontroll


Hvilke førerkortklasser tilbyr Bergen BIL&MC skole?

Vi tilbyr opplæring i førerkortklassene

 • B (personbil)

 • B automat

 • BE (bil og tilhenger)

 • B96 (bil og tilhenger),

 • A (tung motorsykkel, MC),

 • A2 (mellomtung motorsykkel),

 • A1 (lett motorsykkel),

 • TGK (trafikalt grunnkurs).

#opplæring #klasser #bil #automat #tilhenger #henger #kode96 #lappen #taplappen #grunnkurs #motorsykkel #mc #mellomtung #tungmotorsykkel #lettsykkel #lettmc


Kan jeg ta førerkortet intensivt?

Det er teoretisk mulig å gjennomføre opplæringen relativt hurtig. Vi anbefaler riktignok å bruke flere år på opplæringen, slik at modningsprosessen opprettholdes. Dersom du har øvelseskjørt masse privat gjennom flere år, er det full anledning til at vi kan tilpasse opplæringen din.

Ta kontakt med oss, så kan du og en av våre trafikklærere gjennomføre en vurderingstime, og deretter tilpasse planen. Husk at for å gjennomføre opplæringen intensivt, er det absolutt fornuftig at du har bestått teoriprøve, samt levert optikerattest dersom det foreligger krav om dette.

#intensivopplæring #intensiv