Tilhenger kl. Be og B96

Er du usikker på om du har lov å kjøre bilen din med tilhenger? Vi hjelper deg å finne ut hva du trenger. Ring oss nå; 93463726

Bergen BIL og MC skole

Har du allerede bestemt deg, så kan du følge oppskriften lenger nede ved å trykke på pilen. 🙂

Priser fra kr 4525,-

Prisen over gjelder kjøring i klasse B96. Kurs i sikring av last kommer i tillegg.
Sjekk prisoversikt

Valget mellom BE og B96

Det er veldig greit å vite at opplæringen i både klasse BE og B96 er identisk. Forskjellen mellom de to klassene er den praktiske prøven (oppkjøring) som gjennomføres ved States Vegvesen. Du kan uten problemer starte med B96, og utvide ytterlige ved en senere anledning, eller velge å ta BE direkte. Dersom du allerede innehar førerrett i klasse C1, vil du ved utvidelse til BE ikke ha behov for lastsikringskurs.

Grunnleggende opplæring

På dette trinnet skal du lære deg å bruke bil med tilhenger rent kjøreteknisk, til- og frakopling av tilhenger, rygging med tilhenger og å gjennomføre sikkerhetskontroll.

Opplæringen kan skje på en trafikkskole, privat eller i en kombinasjon. Hvor mange kjøretimer du skal ta, må tilpasses det behovet du har og hvor mye du øvelseskjører privat. Det er viktig å nå målet på trinnet.

Obligatorisk trinnvurdering

Trinn 2 blir avsluttet med en trinnvurdering. Du og læreren skal sammen vurdere om du har gode nok ferdigheter til å begynne på trinn 3.

Trafikal del

På dette trinnet skal du lære å kjøre sikkert og selvstendig med bil og tilhenger i variert trafikk.

Du lærer blant annet:

 • å kjøre tydelig, effektivt og økonomisk
 • å vurdere snuplasser, snumåter og bruk av medhjelper

Hvor mange kjøretimer du skal ta, må tilpasses det behovet du har og hvor mye du øvelseskjører privat. Det er viktig å nå målet for trinnet.

Obligatorisk trinnvurdering

Trinn 3 blir avsluttet med en trinnvurdering. Du og læreren skal sammen vurdere om du har gode nok ferdigheter til å begynne på trinn 4.

Avsluttende opplæring

I løpet av trinn 4 skal du bli så god at du kan kjøre bil med tilhenger på en ansvarlig måte og i god samhandling med andre trafikanter.

Du skal blant annet kunne:

 • velge kjøremåter med lav risiko
 • motvirke at det skjer ulykker
 • være bevisst på hvordan du kan forbedre deg som bilfører også etter at du har fått førerkortet

Obligatorisk kurs i sikring og merking av last

Kurset er på 2 timer og skal hjelpe deg til å forstå hvor viktig det er å sikre og merke last, og lære måter å sikre lasten på.

Obligatorisk sikkerhetskurs på veg

Kurset er på 3 timer. Her skal du blant annet få utvikle kjørekompetansen din og reflektere over erfaring med å kjøre bil og tilhenger.

Fremgangsmåte tilhengerførerkort

Fremgangsmåte tilhengerførerkort;

 1. Fyll ut skjema ved å trykke på knappen over. Da får vi den informasjonen vi trenger fra deg. Når vi tar kontakt, vil vi også be om fødsels- og personnummer.
 2. Søk om utvidelse av førerkortet. Dette gjør du på www.vegvesen.no/dinside
  Her logger du inn med BankID eller BankID på mobil.
  Denne søknaden blir som regel godkjent umiddelbart, med mindre du bruker briller eller linser. Da er det behov for en optikerattest som må leveres til Statens Vegvesen, avd. sentrum (v/Bybanestoppet Nygård)
 3. Når søknaden er godkjent, gjenstår følgende;
  Hvis førerkort B96; avtale og gjennomføre opplæringen i henhold til gjeldende læreplan, og deretter hente ut førerkort for ny klasse.
  Hvis førerkort BE; det samme som B96 – samt bestille og bestå praktisk prøve, oppkjøring i klasse BE. Se neste punkt.
 4. Førerkort BE – komplett tilhengerførerkort
  For å få førerkort BE, må du som kandidat gjennomføre en førerprøve ved Statens Vegvesen. Når du er logget inn på vegvesen.no/dinside, har du valg mellom å bestille praktisk prøve, eller å gi fullmakt til trafikkskole. Der velger du å gi fullmakt til Bergen BIL&MC skole AS, Fjøsangerveien 32, 5054 Bergen. Da gir du oss anledning til å bestille førerprøve på dine vegne.
 5. Obs! Dersom du har førerkort kl C1 i førerkortet ditt, trenger du ikke å gjennomføre kurs i sikring av last hvis du skal ha førerkort kl BE, men det må du gjennomføre ved kl B96. Ring Aleksander dersom du lurer på noe!

Hvordan fungerer tilbudspakkene?

Vi tilbyr en unik pakkeløsning, hvor du som elev har full oversikt over hva pengene dine blir brukt til. Når du har valgt og betalt inn beløpet for den tilbudspakken du ønsker, legger vi til den tilhørende bonussummen.
Pengene du betaler inn er ikke låst til noen spesifikke deler av trafikkopplæringen, men fungere som en helt ordinær bankkonto.
Når du har vanlige kjøretimer, eller obligatorisk opplæring og kurs, trekkes dette fra din saldo.

Husk at du har full tilgang til din kontooversikt på egen elevside.

Vi kan ikke garantere at innbetalt beløp dekker komplett opplæring, da det er svært individuelt hvor mye kjøretrening du trenger.
Dersom du bruker opp beløpet og bonus i løpet av din opplæring, vil du motta faktura/regning på det resterende.

Dersom du fullfører din opplæring, og har penger tilgode på din elevkonto, vil du få tilbakebetalt beløpet etter endt opplæring.
Dersom du mot formodning avslutter trafikkopplæring av ulike årsaker (flytting, etc.) vil du få tilbake det du har tilgode, men vi trekker fra pakkerabatten.

Det tilbys kun én pakke pr. elev for elever som starter sin opplæring hos oss, og den kan ikke kombineres med andre tilbud (Vervekampanje gjelder likevel).


HVORFOR VELGE TILBUDSPAKKE?
 

 • trafikkopplæring, og derfor velger vi å gi byens beste pakkerabatt!Vi ønsker å tilby deg som elev et gunstig utgangspunkt for din trafikkopplæring

 • Så lenge saldo på din elevkonto er i pluss, vil du ikke få tilsendt faktura fra oss

 • Del opp betalingen i to avdrag. Første del betales innen 2 uker etter oppstart med kjøretimer, og andre del betales innen første del er brukt opp. Når siste del betales, legger vi inn rabatt

 • Spar penger! Vi vet at det er en stor investering å ta førerkortet, og dermed er det fint å kunne spare penger med gode pakker!
   

 • Pakkene gjelder kun førerkortklasse B, manuelt eller automatgir

 • Pakker gjelder ikke førerkort klasse BE eller B96

 • Egne pakketilbud for motorsykkel kl A, A2 og A1 kommer senere
   

HVORDAN FÅ ET BILLIGERE FØRERKORT? VERV DINE VENNER!

Vi har løpende vervekampanje hvor våre elever kan verve venner eller bekjente.  Verver du en venn, får dere en gratis kjøretime hver, verdi kr 675,- Det er ingen begrensning for hvor mange du kan verve. Altså kan du få ubegrenset med gratis vervetimer, her kan man spare penger om man er om seg! Du kan fortsette å verve elever til skolen, også etter at du er ferdig med din opplæring. Kontakt oss for mer informasjon.