BERGEN BIL OG MC SKOLE AS
trafikkskolen med fornøyde elever
IMG_20150226_140327.jpg

Tilhenger kl. BE og B96

Tilhengeropplæring kl. BE og B96

Trenger du førerkort på tilhenger?

Vi hjelper deg!
Fyll ut skjema, så kontakter vi deg så snart som mulig!
Dersom du har spørsmål om tilhenger, kan du gjerne ta kontakt med Aleksander som har opplæring med tilhenger - telefonnr. 93463726 (trykk på telefonnummer for å ringe)

Når du har sendt skjema, kan du følge oppskriften som står under, slik at vi kan gjennomføre opplæringen mest mulig effektivt for deg!

IMG_20171003_093822.jpg

Fremgangsmåte tilhengerførerkort;

 1. Fyll ut skjema ved å trykke på knappen over. Da får vi den informasjonen vi trenger fra deg. Når vi tar kontakt, vil vi også be om fødsels- og personnummer.

 2. Søk om utvidelse av førerkortet. Dette gjør du på www.vegvesen.no/dinside
  Her logger du inn med BankID, MinID el.l.
  Denne søknaden blir som regel godkjent umiddelbart, med mindre du bruker briller eller linser. Da er det behov for en optikerattest som må leveres til Statens Vegvesen, avd. sentrum (v/Bybanestoppet Nygård)

 3. Når søknaden er godkjent, gjenstår følgende;
  Hvis førerkort B96; avtale og gjennomføre opplæringen i henhold til gjeldende læreplan, og deretter hente ut førerkort for ny klasse.
  Hvis førerkort BE; det samme som B96 - samt bestille og bestå praktisk prøve, oppkjøring i klasse BE. Se neste punkt.

 4. Førerkort BE - komplett tilhengerførerkort
  For å få førerkort BE, må du som kandidat gjennomføre en førerprøve ved Statens Vegvesen. Når du er logget inn på vegvesen.no/dinside, har du valg mellom å bestille praktisk prøve, eller å gi fullmakt til trafikkskole. Der velger du å gi fullmakt til Bergen BIL&MC skole AS, Fjøsangerveien 32, 5054 Bergen. Da gir du oss anledning til å bestille førerprøve på dine vegne.

 5. Obs! Dersom du har førerkort kl C1 i førerkortet ditt, trenger du ikke å gjennomføre kurs i sikring av last hvis du skal har førerkort kl BE, men det må du gjennomføre ved kl B96. Ring Aleksander dersom du lurer på noe!

Nyttig informasjon;

 • Priser finner du lenger nede på denne siden

 • Usikker på hvilken klasse du trenger?
  - ring Aleksander for å drøfte det

 • Som regel har vi tilhengeren lokalisert ved Trafikksikkerhetshallen på Lyngbø. Alternative steder å starte og/eller gjennomføre opplæring, kan være ved Bergen trafikkstasjon i Åsane, Heiane 4.

 • Lastsikringskurs gjennomføres i Trafikksikkerhetshallen på Lyngbø

 • Betaling skjer via bankoverføring med eget KID, eller du kan benytte Vipps for betaling. Ved kontoret vårt på Danmarksplass kan du også betale med kort eller kontant.

Sikkerhetskontroll spørsmål og svar

I forkant av førerprøven, vil du få noen spørsmål som omhandler kjøring, lasting og sikring. Vi har laget en rekke spørsmål og svar som du med fordel kan lese gjennom i forkant av opplæringen. Vi vil naturligvis gå gjennom dette underveis i opplæringen.